أخبار الموقع

اسهل طريقة لعمل الكيكة الاسفنجية الملفوفة بحشوة كريمة الفراولة

اسهل طريقة لعمل الكيكة الاسفنجية الملفوفة بحشوة كريمة الفراولة

المكونات :-

  • 6 بيضات
  • 100 جرام سكر ابيض
  • 100 جرام دقيق
  • 60 ميلي لبن
  • 30 ميلي زيت طعام
  • 1 معلقة فانيليا خام سائلة
  • 3 معالق صغيره مستخلص الفراوله (يمكن استبداله بمربي فراولة)

مكونات كريمة الفراولة :-

  • 100 جرام كريمة لباني (يمكن استبدالها بكريم شانتيه)
  • 2 معالق صغيره مستخلص الفراوله (يمكن استبداله بمربي فراولة)

طريقة عمل الكيكة :-


  • نضرب السكر مع بياض البيض لغاية ما ينفش و يدينا كريمة، ثم نضيف الدقيق و نخلطهم براحه و بعد ما يختلطه كويس نحط اللبن و الزيت.
  • نضيف الفانيلية و مستخلص الفراوله و نخلطهم كويس.
  • نفرد الخليط على ورق زبده و ندخله الفرن على درجة حرارة 180 درجة سيليزيوس لمدة 15 دقيقه.
  • هنعمل كريمة الفراولة عن طريق اننا نضرب الكريمه اللبانى و نحط عليها مستخلص الفراوله او المربي.
  • نترك كيكة الفراوله تبرد و بعد كدا نفرد عليها كريمة الفراولة و نلفها باحكام لمدة 10 دقايق.
  • تقطع و تقدم و بالهناء و الشفي.

لأي استفسارات تقدرو تسألونا على صفحتنا اكلات هنيه على الفيس بوك.


اسهل طريقة لعمل الكيكة الاسفنجية الملفوفة بحشوة كريمة الفراولة




ليست هناك تعليقات