اسهل طريقة لعمل الكيكة الاسفنجية الملفوفة بحشوة كريمة الفراولة
اسهل طريقة لعمل الكيكة الاسفنجية الملفوفة بحشوة كريمة الفراولة
المكونات :-
- 6 بيضات
- 100 جرام سكر ابيض
- 100 جرام دقيق
- 60 ميلي لبن
- 30 ميلي زيت طعام
- 1 معلقة فانيليا خام سائلة
- 3 معالق صغيره مستخلص الفراوله (يمكن استبداله بمربي فراولة)
مكونات كريمة الفراولة :-
- 100 جرام كريمة لباني (يمكن استبدالها بكريم شانتيه)
- 2 معالق صغيره مستخلص الفراوله (يمكن استبداله بمربي فراولة)
طريقة عمل الكيكة :-
- نضرب السكر مع بياض البيض لغاية ما ينفش و يدينا كريمة، ثم نضيف الدقيق و نخلطهم براحه و بعد ما يختلطه كويس نحط اللبن و الزيت.
- نضيف الفانيلية و مستخلص الفراوله و نخلطهم كويس.
- نفرد الخليط على ورق زبده و ندخله الفرن على درجة حرارة 180 درجة سيليزيوس لمدة 15 دقيقه.
- هنعمل كريمة الفراولة عن طريق اننا نضرب الكريمه اللبانى و نحط عليها مستخلص الفراوله او المربي.
- نترك كيكة الفراوله تبرد و بعد كدا نفرد عليها كريمة الفراولة و نلفها باحكام لمدة 10 دقايق.
- تقطع و تقدم و بالهناء و الشفي.
لأي استفسارات تقدرو تسألونا على صفحتنا اكلات هنيه على الفيس بوك.
ليست هناك تعليقات