أخبار الموقع

طريقه عمل السمن البلدي بالمنزل

طريقة السمنة البلدي من قشطة الحليب

مكونات السمنة البلدي :-

  • قشطة مجمعه من وش الحليب المغلي

الطريقة لعمل السمنة البلدي


بنشتري لبن حليب من عند لبان موثوق فيه
نغلي اللبن الحليب كويس و لما يبرد نغطيه
يدخل الثلاجة لليوم الثاني
اقل شيء 8 ساعات داخل الثلاجة علشان القشطه تنفصل بسهولة عن الحليب
هنجمع الحليب بمقصوصة من فوق الحليب بحرص بدون اي حليب سائل
نحطه في علبة علي الاقل من يوم الي 3 ايام في الثلاجة علشان يجمد كويس
و هكذا نجمع كميه من كل حليب نشتريه
الي ان يتكون عندنا كميه
نضعها في طبق و نخفقها بادينا حتي تنفصل المادة السائله عن القشطة اليابسه و هنلاقي ايدنا رطبه بالماء و القشطة منفصله عن كف اليد و اتجمعت علي بعضها
نحفظها في الفريزر و نجمع كميه كافيه انها تعطينا برطمان سمنه
هنحط الزبدة المتجمعه في حله علي نار هادئة مع التقليب المستمر
بعد فترة هنجد القشطة تحولت لقطع مفتته مثل الجبنة القريش المفتته عادي جداً استمري بالتقليب حتي تبدأ تنفصل السمنه عن المرتة
نضيف معلقة صغيرة ملح مع التقليب حتي تنفصل السمنه نهائيا و تصبح شفافة باللون المعتاد و المرته اصبحت بني دهبي
نطفي عليها و وبعدها عن النار و لما تهدي نصفيها بمصفة سلك ناعمه في برطمان زجاج معقم او علبة محكمة الغلق ...



ليست هناك تعليقات