أخبار الموقع

طريقه عمل الجبنه الرومي بالمنزل

طريقه عمل الجبنة الرومى انضف وارخص كتير من اللي بنشتريها


#الجبنه_الرومي 

مقادير الجبن الرومى 


  • كيلو لبن كامل الدسم 
  • علبة زبادى بلدى 
  • فلفل اسود حسب طلب 
  • ثلث كوب ماء مثلج 
  • ملعقة صغيرة ملح 
  • عدد 1 بطاطساية مسلوقة و مهروسة
  • عدد 2 ملعقة قشطة


طريقه عمل الجبن الرومى

اول حاجة نحضر اللبن و نضعه على النار نغليه و بعد ما يغلى نحط الزبادى و نقلب جامد مرة يمين و مرة شمال بالعكس يعنى لمده خمس دقائق على النار ,و بعد كده نشيل الحله من على النار و نجيب المياه المثلجة و نحط عليها الفلفل و الملح و نقلب كويس قوى و بعد كده نضيفها على اللبن و الزبادى و نقلب جامد علشان مفيش حاجه تكلكع و بعدين نحط البطاطساية المهروسة و بعديها القشطه و نقلب و بعد كده نجيب شاش و نحطها فيه و نعصر جامد علشان المياه و المواد السايله و نتركها 12 ساعة و كل شويه نعصر و بعد 12 ساعه هنجيب شاش تانى نظيف و نحط فيه الجبنه هتكون مسكت عن الاول و نقفل عليها و نضع حاجه تقيله عليها و كل شويه عصر و كل شويه تغير الشاش لحد ما يكونش فيها سوائل و بالهنا و الشفا وبكده نكون قدمنا لكم طريقه عمل الجبن الرومى بسهوله.........

ليست هناك تعليقات